Каква е причината за шума в бойлера при включване?

С работата на бойлера се натрупва котлен камък, калциев карбонат по нагревателя и около него. Периодичното отваряне и почистване (профилактика) на бойлера се премахва шума, оптимизира работата и удължава живота му. След отварянето на работещ 3 годишен бойлер се отстранява около половин кофа (м/у 3-6 килограма) котлен камък.

Ние извършваме ремонт,монтаж и почистване на електрически бойлер от котлен камък в Пловдив. След подаване на заявка по телефона Техниците на Сервиз идват на място и отремонтирват(почистват) бойлера, без да е необходимо транспортирането до сервиза. Работим в цял Пловдив и близките населени маста.

Какво наричаме твърда и мека вода? Твърдата вода е с високи нива на калций и/или магнезий. Тези минерали причиняват отлагания по тръбите, който се нарича котлен камък. С течение на времето котленият камък затруднява функционирането на уреди като бойлери, перални машини или миялни. Ако не се вземат мерки, може да предизвика повреда и да скъси живота на уреда. Освен това, твърдата вода може да намали ефекта от перилни препарати като намали почистващата им сила.


Вземете мерки навреме! Не чакайте да се случи най-лошото!

При правилна употреба на домашния бойлер – профилактика на 1 -2 години ( почистване на котлен камък, преглед на ел инсталацията, смяна на меки връзки, нагорели кабели, клеми) значително може да удължи живота на бойлера.
За всички тези и други проблеми може да подадете заявка на посочените телефони или чрез контактната форма. След което ние ще изпратим подходящия техник.

NB!!! Мнения от Сервиз за ремонт на бойлери Пловдив:

- При активно ползване на уреда съветваме да се почиства всяко лято.
- Максималната температура на бойлера да не надвишава 60ºC

За повече информация разгледайте останалите страници на сайта.
ВиК услуги Пловдив,Електроуслуги ПловдивДомашни ремонтиБяла техник,

Смяна тръбичката с нова с нормална дължина ~ 93 см. /изважда се много лесно/. Само че вместо пластмасова тръба, поставя се тръба за парно Ф 16 мм. /отвора е Ф 16,5 мм/.

Share