Как да почистваме и поддържаме пералнята ефективно?


РАН Сервиз Пловдив

1. Преди да пристъпите към почистване на вашата перална машина, е необходимо да изключите щепсела й от контакта. Вече изключена от захранването, пералнята може да бъде почистена с мека кърпа, напоена с течен сапун, като е важно да не се използват химикали и корозивни разтворители.

2. Препоръчваме маншона на вратичката и чекмеджето с отделенията за праха също да бъде почиствано редовно и след това подсушено и поставено обратно на мястото му.

3. Ако пералнята няма да се използва за дълъг период от време, можете да издърпате щепсела и да затворите водния кран. След това вратата трябва да се остави отворена, като по този начин ще се предотврати образуването на миризми.

4. Ако има лоша миризма. Пуска се пране на 90 градуса с повече прах за бяло пране. Два път месечно е достатъчно да се прави тази процедура. Почиствайте след всяко пране маншона и отделението за прах.

5. Почиствайте редовно филтъра на пералнята.

6. Използвайте качествени  перилни препарати и перете на по високи градуси. Течните препарати за пране са много по-безопасни за околната среда поради намаленото съдържание на соли в тях.

7. Използвайте предимно прахове за цветно и фино пране при температура на прането м/у 30 и 60 C. Те обикновено не съдържат избелващи вещества, които се активизират при температура над 70 C; следователно могат да се употребяват по-рядко и да не замърсяват толкова бързо, колкото синтетичните.

8. Ако забележите инсекти в жилището си, взимайте мерки навреме. Хлебарките са електропроводими и обичат топлината, която се отдава от процесора. Те се привличат от електромагнитното му излъчване Хлебарките причиняват Късо съединение, което понякога може да доведе до закупуването на нова платка или невъзможен ремонт!

Ремонт на перални, които предлагаме не приключват само с това. Предлагаме доставката, монтажи и ремонт на  бойлери, миялни, сушилни, ел.радиатори, керамични котлони, Електроуслуги и ВиК услуги също фигурират в услугите ни, с които разполагаме.

За повече информация разгледайте останалите страници на сайта.

Бяла техникаСервиз за бойлеримиялни,сушилни, електрически радиатори

ВиК услуги Пловдив, Домашни ремонти,  Електро услуги Пловдив

 

Share