Полезни съвети за перални, бойлери и миялни Пловдив

1. Използвайте пълния капацитет на пералнята и съдомиялната машина като ги натоварвате с максимално допустимото количество.

2. Ремонта на ел уреди трябва да се извърши само от сервизния техник!

3. При монтажа на уредите от нас ще ви важи гаранцията!

4. С по-кратки и по-икономични програми на миялната можете да спестите до 84 kWh енергия за една година, при условие, че използвате съдомиялна машина веднъж на ден! Това се равнява приблизително на 80 пъти/цикъла автоматично миене на съдовете или приблизително водата, от която се нуждаете за измиване на ръка 3 месеца! Количеството вода, което спестявате с миялната машина е около 1497 литра за година!

5. Използвайте енергоспестяващи програми на пералнята, когато е възможно. За повече информация на сервиз перални Пловдив

6. При ползването на сушилня слагайте цялото пране, а не на два пъти. Така се спестява около 30% електроенергия.

7. Добре е да се центрофугират дрехите в пералнята на 1200 оборота или максималните за уреда, преди поставянето им в сушилня.

8. Почистването на котлен камък от бойлера намалява консумацията на електроенергия, удължава живота му и оптимизира работата. За повече информация на ремонт на бойлери Пловдив

9. При наличието на бойлер вкъщи, капещите кранове на топлата вода водят до загуба на вода и ел енергия за затоплянето на топлата вода в бойлера.

10.С качествен прах за пране можете да перете и при по-ниска температура – по този начин ще спестите от енергията, необходима за затоплянето на вода;

11. Течните препарати за пране са много по-безопасни за околната среда, поради намаленото съдържание на соли в тях.

12. Смяната на стария бойлер с нов енергоспестяващ Ви спестява до 35% от енергийните разходи на домакинството. За повече информация на  ремонт бойлери Пловдив.

13. Какво е Магнезиевият Анод? Вид защита на водосъдържателя на бойлера който неутрализира, като отделя магнезиеви йони. С течение на времето се изхабява (от 2 до 5 години) и се подменя от сервиз за бойлери Пловдив

 

Ако Ви харесаха услугите, харесайте Like чрез социалните бутони. Благодаря :)

 

РАН Сервиз е Специализиран в ремонта и монтажа на перални, миялни, бойлери, сушилни,  електрически радиатори и керамични котлони в Пловдив и близките околности.

Как да се справя с жълтите петна под мишниците на някои дрехи?Тези жълти петна не се предизвикват от потта, а от комбинация между потта и дезодорантите против изпотяване (антиперспиранти), които съдържат алуминиеви соли. Тези петна са много упорити и не се изпират само с прах или гел за пране, а и повечето препарати против петна не се справят с тях. Понеже петната не се изпират, се получават наслоявания, които буквално съсипват дрехата.Има няколко начина да се предотвратят и премахнат тези петна:1. Много е важен начинът, по който се нанася антиперспирантът. Трябва да е плътно, на тънък слой, да не се повтаря и да се оставя да изсъхне напълно преди да се облече дрехата. В болшинството от случаите обаче човек се изпотява и пак се появяват петна.2. Да се смени антиперспирантът с обикновен дезодорант без алуминиеви соли.3. Петното да се изплаква с хладка чешмяна вода преди изпиране.4. Не бива да се използва белина, защото подсилва пожълтяването вместо да го премахва.5. За почистване може да се използва препарат за почистване на баня: такъв за премахване на котлен камък по фаянса и смесителите, който не съдържа белина. На цветни дрехи е добре първо да се пробва на скрито място, за да не се повреди цветът на дрехата. Този метод е доста ефективен: добре се напоява петното и мястото около него, оставя се да подейства 10 – 15 минути, може да се изплакне по желание и се пере както обикновено. В зависимост от това колко е наслоено петното, може да се наложи дрехата да се третира по гореописания начин и да се изпере няколко пъти.

Share