Защо капе бойлерът от възвратния клапан?

Клапан за бойлер

Във връзка със зачестилите клиентски въпроси относно капенето на бойлерите от клапана.

„Защо ми капе бойлерът, мокри цялата баня ?“  “Да не е развален, а е нов?“ Предишният не капеше, този защо капе?“ Монтирахме го в шкафа и ми го намокри!? “ и тн.

Както знаете, водата при загряване се разширява и обемът й става по-голям. Температурата на входящата студена вода e 10°C – 20°C, загрявайки се водата достига до около 60°C, с която обемът на водата се разширява. Обемът на съда обаче има по-малко относително разширение, отколкото е относителното разширение на водата и нарастването на обема му е по-малко. Нормално е да капе бойлерът единствено при загряване. Ако капе непрекъснато, трябва да се смени възвратно изпускателният вентил.

Имайте предвид, че ролята на клапана е Много важна така че не трябва да го премахвате или запушвате. В случай на прекомерно превишаване налягането на водата в бойлера, клапанът изпуска част от налягането под формата на капки. Това предотвратява бойлерът да експлодира.

Ако бойлера е в гаранция и не ви се чака 1 седмица да дойде техник от гаранционния сервиз. Ние реагираме в рамките на деня. При което ще продължава да ви важи гаранцията!

При монтажа на уредите от нас ще ви важи гаранцията

За повече информация или посещение на техник, подайте заявка на посочените телефони!

Ако се нуждаете от Специализиран Сервиз за ремонт или монтаж по домовете на  бойлери, перални, сушилни,  съдомиялни, електрически радиатори, керамични плотове или фурни за вграждане, вие сте попаднали на точното място. 

Share